+48 607 990 838 info@inlegal.pl

SZKOLENIA DLA FIRM | PRAWO PRACY I RODO

 

NAJNOWSZE ZMIANY W KODEKSIE PRACY ORAZ PRAKTYCZNE
ZASTOSOWANIE RODO W SPRAWACH PRACOWNICZYCH – PRAKTYCZNE WARSZTATY DLA PRACOWNIKÓW DZIAŁÓW KADR.

Warsztaty przygotowane zostały przez radców prawnych specjalizujących się w prawie pracy oraz ochronie danych osobowych. Zakładają one aktywny kontakt z uczestnikami poprzez m.in. omówienie zmian w przepisach na podstawie case studies.

ZAKRES TEMATYCZNY SZKOLENIA


Celem warsztatów jest przybliżenie jego uczestnikom najnowszych lub projektowanych zmian w prawie pracy dotyczących prowadzenia dokumentacji pracowniczej, telepracy oraz obowiązku pracodawcy uwzględnienia wniosku pracownika o wykonywanie pracy w systemie przerywanego czasu pracy, ruchomego czasu pracy lub w indywidualnym rozkładzie czasu pracy, jak również wyjaśnienie, w jaki sposób właściwie wdrożyć w spółce RODO w obszarze kadr.

GRUPA DOCELOWA


Szkolenie kierowane jest do pracodawców, pracowników działów kadr i HR oraz innych osób zainteresowanych zmianami w Kodeksie Pracy oraz obowiązkami wynikającymi z RODO.

PROMOCYJNA CENA  800 ZŁ NETTO  PROMOCYJNA CENA

CENA ZA 1-OSOBĘ OD (ZŁ NETTO):

O SZKOLENIU

DODATKOWE INFORMACJE


DOPASOWANIE DO KONKRETNYCH POTRZEB

Przed szkoleniem do jego uczestników zostanie przesłany drogą mailową formularz z pytaniami ukierunkowanymi na zbadanie najbardziej problematycznych obszarów dotyczących omawianej tematyki.

CZAS

3,5-4 godz. (szkolenie jednodniowe)

GRUPA

5-10 osób.

PROFESJONALNE MATERIAŁY

Materiały dla uczestników obejmują m.in. wzory ewidencji oraz rejestrów niezbędnych do prawidłowego wdrożenia RODO w obszarze kadr w spółce.

WSPARCIE – GOTOWE ROZWIĄZANIA

Po szkoleniu uczestnicy otrzymają opracowany przez Kancelarię diagram ilustrujący modelową procedurę reklamacyjną, wyciąg z najważniejszych postanowień Konwencji CMR oraz krótkie podsumowanie najistotniejszych kwestii poruszonych podczas spotkania.

ILOŚĆ SPOTKAŃ

PRZYBLIŻONY CZAS TRWANIA SZKOLENIA (GODZ.)

ILOŚĆ OSÓB NA KURSIE (MAX)

CZEGO DOWIESZ SIĘ NA SZKOLENIU

ELEMENTY SZKOLENIA


RODO a nowe obowiązki w zakresie rekrutacji pracowników.
Obowiązki informacyjne pracodawcy wobec pracownika w świetle RODO.
Upoważnienia do przetwarzania danych osobowych dla pracowników i współpracowników.
Omówienie dokumentacji (ewidencji i rejestrów), jakie należy wdrożyć w ramach dostosowania praktyk podmiotu do RODO.
Zgoda pracownika na przetwarzanie danych osobowych – kiedy jest wymagana?
Nowe zasady w zakresie wprowadzania różne formy monitoringu u pracodawcy.
Omówienie zmian w kodeksie pracy obowiązujących od dnia 1 stycznia 2019 roku.
Telepraca i praca w szczególnym systemie czasu pracy – omówienie nowych obowiązków pracodawcy.
Wniosek pracownika o wykonywanie pracy w systemie przerywanego czasu pracy, ruchomego czasu pracy lub w indywidualnym rozkładzie czasu pracy.
Zasady wypowiadania umowy o pracę oraz rozwiązywania umowy o pracę bez wypowiedzenia.

Rozwiń swoje umiejętności pod okiem najlepszych ekspertów!

 

KONTAKT


 

FORMULARZ KONTAKTOWY


Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Kancelarię Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu, moich danych osobowych wskazanych na formularzu kontaktowym w celach marketingowych.

Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Kancelarii Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu (60-278), ul. Palacza 144, REGON: 120119490, NIP: 9451892838 informacji handlowej i materiałów promocyjnych środkami komunikacji elektronicznej (e-mail), w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.


Administratorem danych osobowych jest Kancelaria Radców Prawnych Marek Turcza z siedzibą w Poznaniu (60-278), ul. Palacza 144, REGON: 120119490, NIP: 9451892838. Informacje w przedmiocie warunków i zasad ochrony danych osobowych znajdują się na stronie http://turcza.com.pl/odo/.


 

TURCZA Kancelaria Radców Prawnych

NIP: 945-189-28-38

Telefon: +48 61 666 37 60 | +48 607 990 838
E-mail: info@inlegal.pl | kancelaria@turcza.com.pl

Oddział Poznań

ul. Palacza 144
60-278 Poznań

Godziny otwarcia: od pon do pt - 9.00-17.00

Oddział Leszno

ul. Niepodległości 49
64-100 Leszno

Godziny otwarcia: od pon do pt - 9.00-17.00

ZNAJDŹ NAS


Elegant Themes